Grijze dagen, zomerse hit

Een naam die je misschien niet direct iets zegt is die van Fadil El Ghoul, afkomstig uit Breda. Als R3HAB maakte hij al faam in de dance-scene met remixen voor onder meer Madonna , Katy Perry , Lady Gaga en David Guetta. Ook nu heeft hij weer de samenwerking gezocht en dit keer met Lukas Graham die je waarschijnlijk nog wel kent van zijn hit ‘7 Years’ waarmee hij de eerste plaats in de hitlijsten wist te behalen.

Nu, tijdens de grijze November dagen, brengen ze ‘Most People’ waarmee het zomerse gevoel toch weer een beetje terugkomt.

In de toekomst kijken

Muziek en film gaan heel vaak goed samen en ook nu kan deze combinatie wel eens goed gaan uitpakken. Voor de jeugdfilm Captain Nova is hiervoor de combinatie gezocht met Nielson en het resultaat is de komende week de Smaakmaker bij ons. ‘Toekomst in je hand’ gaat over wat meer vooruit kijken waardoor we de toekomst kunnen redden en dat is ook precies in het kort het verhaal van de film.

Spannende samenwerking

Een nieuwe single waarvoor het idee al langere tijd borrelde. Dat is het geval met ‘A little greener’ van Jeangu Macrooy .
De eerste versie van het nummer stamt namelijk al sinds 2019 maar ‘miste nog iets’ om het als uit te brengen. Dat ‘iets’ is uiteindelijk de samenwerking met Pete Philly geworden.

Jeangu vond het overigens erg spannend om de rapper hiervoor te vragen want als je dat doet dan ‘moet diegene het nummer voelen en snappen’ maar in Pete Philly springt in dit project omdat een tof liedje is.

Beide zijn ervan overtuigd dat de samenwerking het liedje rijker gemaakt heeft. Of het een rijk en tof liedje is, is nu aan de luisteraar. Deze week is het daarom Smaakmaker 45 van 2021

Ik zie een ster

Als je op je CV hebt staan dat je de beste artiest alternative , beste componist en auteur bent en ook nog eens het beste album hebt, dan denk je dat bij iedereen wel een belletje gaat rinkelen bij de naam Novastar. Toch is dat niet het geval al weet Joost Zweegers samen met zijn band de zalen in Nederland en België altijd vol te krijgen. Dat is niet van de laatste tijd maar doet hij al vanaf 2000.
Nu is het tijd voor een nieuwe single en het zou mooi zijn als deze nu eens in de hitlijsten zou komen, al is dat voor zijn fans niet persé noodzakelijk. Zij weten wat ze krijgen. Een klassieke Novastar-song geworden waarin de stem van Zweegers zet meteen de toon en de gitaar in het rond zweeft
We laten je graag kennis maken met ‘Velvet Blue Sky’ want dat is deze week de 44e smaakmaker van 2021

1..2..of 3 greatest hits?

Deze week zetten wij de Ierse zanger Gavin Wigglesworth , bij ons beter bekend als Gavin James, in het zonnetje. De man uit Dublin brak in 2015 door bij het grote publiek met zijn eerste hitsingle ‘The book of love’ wat tot op heden nog steeds zijn grootste hit is. Nu is er een nieuwe single waarvan wij denken dat die het waard is om extra aandacht te geven. Het nummer heet ‘Greatest hits’ en is vanaf vandaag Smaakmaker 43 van 2021.

Op jacht naar jonger publiek

De mannen van Coldplay hebben de afgelopen tijd in de studio doorgebracht voor hun inmiddels 9e album 'Music of the Spheres'. De band rond Chris Martin doet met het album een poging om een nieuw, jeugdig publiek aan te boren, want er is onder andere de samenwerking gezocht met de Koreaanse boyband BTS en Selena Gomez. Voor haar zou de band speciaal het nummer ‘Let somenody go’ geschreven hebben omdat zanger Chris Martin al jaren een grote fan is: "Hij is ontzettend blij dat ze dit samen hebben kunnen doen. Hij heeft dit nummer speciaal voor haar geschreven, dus het is echt iets unieks." Of de verstokte Coldplay fan deze vorm van samenwerking gaat waarderen zullen we de komende tijd moeten afwachten

Tweetalig

De mannen van Chef’Special en de Spaanse band La Pegatina kwamen elkaar in 2019 voor het eerst tegen tijdens het Madrileense festival Rio Babel. Na de eerste kennismaking en bijbehorende klik besloten beide bands elkaar later dat jaar in Haarlem op te zoeken om samen te werken aan nieuwe muziek.
Eerste resultaat van die samenwerking is ‘Down for love’ dat zowel in het Engels als Spaans gezongen wordt. Het is een vrolijke zomerse song met hiphopinvloeden. Het gaat over liefde in de brede zin. Dus ook het samen komen van verschillende culturen, talen en muziekstijlen.

Lekker ongedwongen

Als we zijn naam noemen gaat er waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen, zijn stem zal dat misschien wel doen. Hij zong tenslotte de vocals in ‘Miss you’, de radiohit van Tungevaag.

We hebben het over Freddie Viguurs die nu naam maakt als Flemming. Na eerst een Engelstalig album te hebben uitgebracht is het nu tijd voor muziek in het Nederlands. Het eerste resultaat van die switch is het prettig in het gehoor liggende ‘Amsterdam’ dat hij samen met beste vriend Marcus schreef terwijl ze onderweg waren naar die stad.

Dubbele boodschap

De Smaakmaker van deze week is er één met een dubbele boodschap. Want naast dat het een mooi liefdesliedje is, is het ook een persoonlijke boodschap aan zijn dochter. Klein probleempje hierbij is dat James Arthur uberhaupt nog geen dochter heeft. De naam is er dan weer wel...'Emily' want met die naam bezingt de winnaar van de Engelse X-Factor niet alleen haar, maar de hele volgende generatie.“Emily is ontstaan ​​uit gesprekken over het krijgen van kinderen. Zou ik zelf een goede vader zijn? Wat als ze lezen over alle shit die ik heb meegemaakt? Het maakt niet uit, want uiteindelijk ben ik de man die er je hele leven voor je zal zijn”, aldus James.

Naast deze nieuwe single zal in November ook zijn nieuwe album verschijnen

Terug met updates

In 2012 beleefde Emeli Sandé met haar debuutalbum ‘Our Version of Everything’ een vliegende start. Nagenoeg iedere single die van het album uitgebracht werd was uiteindelijk wel te vinden in de hitlijsten. Nederland, maar ook de rest van de wereld zong de hits ‘Next To Me’ en ‘Read All About It’ van begin tot eind mee. De carrière van de Britse is na deze grote hits inmiddels 10 jaar verder maar hele grote hits konden niet meer bijgeschreven worden.


Nu laat ze eindelijk weer van zich horen en is het tijd voor een nieuwe single. ‘Family’ is een mix van haar oude en nieuwe sound geworden waarmee het zomaar weer eens moet kunnen gaan lukken. Om je alvast kennis te laten maken met de ‘nieuwe’ Emeli hebben we haar deze week tot Smaakmaker 38 van 2021 gemaakt en zijn wij benieuwd wat jij hiervan vindt.

Iedereen naar de zin ?

Bij een Zaanse omroep horen ook Zaanse artiesten en ZaanRadio besteedt daar veel aandacht aan. Dat doen ze niet alleen door even een praatje met ze te maken maar ook door hun product in de spotlights te zetten.

Spotlights in de vorm van de ZaanRadio Smaakmaker. Ook deze week is dat weer het geval! Een beetje nazomeren deze week met Wolter Kroes die genoeg heeft van de onzekerheid van deze tijd en, zoals hij zelf zegt, 'dit is dus hét moment om met vrolijke opzwepende muziek te komen zoals jullie gewend zijn van me'

Doodgewone dingen

Als we de naam Tim Vroegop noemen zal er niet direct een belletje gaan rinkelen, maar noemen wij zijn artiestennaam Tim Dawn dan is daar wellicht de herkenning. Met name zijn eerste grote hit ‘To love somebody’ ( een cover van de de hit van The Bee Gees) werd eind 2020 door Nederland omarmd.

In de aanloop naar een nieuw album, dat in oktober moet verschijnen, is er nu een nieuwe single. ‘In this together’ waarin het leven van alledag een vruchtbare voedingsbodem blijk te zijn.


‘In this together’ is deze week de Smaakmaker 36