dinsdag 19 januari 2021

Regelmatig doen we met diverse culturele instanties in de Zaanstreek leuke acties. Het weggeven van vrijkaarten is gezien de corona beperkingen op dit moment niet mogelijk. We bekijken of we binnenkort je op een andere manier kunnen verrassen met leuke 'weggevers'

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Luister live naar de programma's van ZaanRadio en dus iedere werkdag van 16 tot 18 uur naar Het komt voor de Bakker met Ed Bakker

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Van vrijdag 31 juli 21.00 uur tot maandag 10 augustus 05.00 uur is de buitenring van de A10 Noord, richting Zaanstad en Coentunnel, volledig afgesloten tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein. Ook alle tussenliggende aansluitingen (S114, S115, S116, S117 en afrit S118) op de buitenring zijn afgesloten. De A10 Noord binnenring – richting Utrecht en Amersfoort – blijft open voor verkeer.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West en de A10 Noord binnenring (richting Utrecht/Amersfoort);
Verkeer naar en vanuit Amsterdam Noord kan de stad binnenrijden en verlaten via de op-en afritten op de A10 Noord binnenring.

Verkeer naar IJburg en Zeeburg rijdt via de A10 Noord binnenring, afrit S114 (Zeeburg, IJburg, Artis) of via de A1, afrit Diemen/Amsterdam-IJburg.

Ook in de dagen voorafgaand aan de volledige afsluiting kan er hinder zijn door voorbereidende werkzaamheden. Het gaat dan om het afsluiten van rijstroken en mogelijk op- en afritten.

Ook werkzaamheden op de IJdoorlaan en A8
Van 31 juli tot 10 augustus werkt de gemeente Landsmeer aan de tweede fase van de IJdoornlaan. Het gedeelte Zuideinde tot en met het kruispunt A10 op-/afrit richting de Coentunnel is dan afgesloten voor verkeer. Vanuit Landsmeer is daardoor zowel de oprit naar de A10 als de IJdoornlaan richting Amsterdam niet te bereiken. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Ook op de A8 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit. Van 12 juli tot 11 augustus is de A8 richting Amsterdam tussen de N246 en knooppunt Zaandam afgesloten voor verkeer. Voor verkeer richting Alkmaar en Beverwijk blijft de weg tijdens de wegwerkzaamheden open. Wel is afrit 2 (Zaandijk) de gehele periode afgesloten en afrit 3 (Zaanstad) tot 26 juli. De wegwerkzaamheden zijn goed op elkaar afgestemd, net als de omleidingsroutes.

Advies
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op www.rws.nl/werkzaamheden en om de gele borden met omleidingsroutes te volgen

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De A8 gaat flink op de schop en zal daardoor binnenkort vier weken dicht zijn voor onderhoud. De rijbaan richting Amsterdam tussen de N246 en knooppunt Zaandam krijgt nieuw en stiller asfalt. Tijdens de werkzaamheden moet rekeningen worden gehouden met forse vertragingen, oplopend tot een uur. De werkzaamheden beginnen zondag 12 juli en duren tot 11 augustus.

Het asfalt op de A8 iwordt vervangen door tweelaags open asfalt beton (zoab), het meest stille asfalt dat Rijkswaterstaat momenteel toepast. De Aannemer vervangt bovendien de voegovergangen tussen het wegdek en de vaste delen van de bruggen en viaducten door stillere voegen.

Verkeer uit Zaanstad met bestemming Amsterdam zal via de provinciale wegenworden omgeleid naar de A7 en via de S150 naar de A8. Verkeer vanuit Alkmaar en Beverwijk richting Amsterdam gaat via de A9 – A5 en via de N244 – A7. Voor verkeer richting Westzaan blijft de weg tijdens de wegwerkzaamheden open. Wel is afrit 2 (Zaandijk) de gehele periode afgesloten voor alle verkeer.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De rijbaan van de A8 richting Alkmaar krijgt tussen knooppunt Zaandam en de N246 vervroegd nieuw en stiller asfalt. Dat heeft tot gevolg dat er in opdracht van Rijkswaterstaat door Boskalis gewerkt zal worden in een lang weekend, van 11 tot 15 juni, aan de A8. Om die reden zal de snelweg geheel afgesloten zijn tijdens de werkzaamheden. Het verkeer wordt omgeleid, en moet rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.
Afsluitingsperiode en omleidingsroutes
Van donderdag 11 juni 20.00 uur tot maandag 15 juni 05.00 uur is de A8 in de richting van Alkmaar volledig afgesloten tussen knooppunt Zaandam en de N246. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid:

Verkeer vanuit Amsterdam richting Beverwijk en Alkmaar via de A10 West, A5 en A9 of via de A7 en vervolgens via de N515 of via de N244.

Verkeer op de A7 vanuit Leeuwarden richting Alkmaar en Beverwijk via de N244 of via de N515.

Voor verkeer richting Amsterdam blijft de rijbaan tijdens de wegwerkzaamheden open. Tussen knooppunt Coenplein en knooppunt Zaandam blijft de A8 open voor verkeer in beide richtingen.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Playlist
: :