NU.nl

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. FC Barcelona heeft zaterdag voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen in La Liga. Mede dankzij doelpunten van Memphis Depay en Frenkie de Jong werd Villarreal met 1-3 verslagen.
  2. Go Ahead Eagles heeft Willem II zaterdag de vierde nederlaag op rij bezorgd in de Eredivisie. De club uit Deventer won in Tilburg met 0-1 door een goal van Boyd Lucassen.
  3. De negentienjarige Nederlandse zangeres Julia heeft het SBS6-programma K2 zoekt K3 gewonnen en mag zich daarom bij de bekende meidengroep voegen. Na een spannende finale werd zij tot winnares gekozen en moesten Diede, Celester en Amy het onderspit delven.
  4. Michael van Gerwen heeft zaterdag de kwartfinales van de Players Championship Finals bereikt. De drievoudig wereldkampioen en titelverdediger was in de achtste finales te sterk voor Gary Anderson. Ook Vincent van der Voort zit bij de laatste acht.
  5. Belenenses is zaterdag met negen spelers, waaronder twee keepers, begonnen aan de competitiewedstrijd tegen Benfica. Door een corona-uitbraak kon de Portugese club niet meer spelers opstellen in het eigen Estádio Nacional. Het duel werd vroeg in de tweede helft gestaakt.
  6. De 83-jarige prinses Beatrix stak zaterdag de handen uit de mouwen. Bij een bezoek aan een voedselbos hielp ze mee bij het planten van een sinaasappelboom. Het bezoek aan het voedselbos is onderdeel van haar werkbezoek aan Curaçao.
  7. PEC Zwolle heeft zaterdag ook in de tweede wedstrijd onder trainer Dick Schreuder niet kunnen overtuigen. De hekkensluiter van de Eredivisie speelde mede door een dramatische penalty van Daishawn Redan met 0-0 gelijk tegen RKC Waalwijk.
  8. Een kaartje op de mat in december is doorgaans leuk. Voor gynaecologen, verloskundigen of kraamverzorgsters is de boodschap dit jaar misschien niet erg leuk, maar wel leerzaam en confronterend. De Geboortebeweging roept vrouwen op om hun negatieve bevalervaring te delen en stuurt deze op naar je zorgverlener. Waarom eigenlijk?
  9. Met Pakjesavond voor de deur probeert iedereen nog snel zijn innerlijke dichtpiet wakker te schudden. Een goed sinterklaasgedicht is meer dan simpel rijm, weten professor Willem Koops en dichter Jan de Bas. "Sinterklaasgedichten dwingen je in de ander te verplaatsen."
  10. Wekelijks legt NU.nl een opvoedvraag voor aan een expert of ervaringsdeskundige. Deze week is dat: Wat kan ik doen als mijn kind een sloddervos is en niets opruimt?