zaterdag 31 juli 2021

Een EP met liedjes die niet hadden mogen bestaan. Dat is de EP van Niels Littooij die wij als artiest beter kennen als Nielson. Een EP die ontstaan is in een jaar waarin Niels op donkere plekken heeft gebracht na een storm van heftige gebeurtenissen waarin hij in 2020 terecht kwam. Een jaar waarin normaal gesproken bijna niet meer mogelijk was.

Zo overleed in augustus plotseling zijn neef en beste vriend Nathan. Een overlijden dat een schaduw over alles wierp maar ook een proces in werking gezet heeft waardoor er 6 liedjes ontstonden.
De zanger legt uit dat hij niet van plan was de nummers uit te brengen, omdat hij ze vooral voor zichzelf schreef om het verlies te kunnen verwerken.

"Maar hoe verder ik kwam in het proces, hoe meer ik ging nadenken over de toekomst, dus ook over de toekomst van Nielson. Het voelde niet goed om zomaar de draad weer op te pakken alsof er niets gebeurd was", aldus Littooij. "Zes liedjes die niet hadden mogen bestaan die ik toch laat bestaan, omdat het niet anders kan."

Een van die liedjes is ‘Grijs’ en dat is deze week de Smaakmaker.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s