Kwestie van vertrouwen

  Kwestie van vertrouwen

  Future en Metro Boomin hebben eerder samengewerkt aan het album 'We Don't Trust You'.

  Onlangs hebben ze een vervolg uitgebracht met de titel 'We Still Don't Trust You'. Op dit nieuwe album, dat vorige week is uitgekomen, is ook de gelijknamige single te vinden, die de hele week de KvdB Smaakmaker is.

  De videoclip bekijk en beluister je hier

  Weer thuis

  Weer thuis

  Het is alweer jaren geleden dat London Grammar in Nederland een iconische hit had met 'Strong'.

  In de aanloop naar hun nieuwe album 'The Greatest Love', dat later dit jaar uitkomt, hebben ze nu de nieuwe single 'House' uitgebracht. 'House' gaat over het stellen van persoonlijke grenzen, zegt zangeres Hannah Reid. "Toen ik de dertig passeerde, veranderde mijn mindset, en voelde ik me niet langer slachtoffer van iets - alles leek binnen mijn macht te liggen. Ik dacht, muziek maken moet leuk zijn, en dat gaan we waarmaken."” 

  House is deze week de KvdB Smaakmaker. Bekijk en beluister 'House' hier.

  To be or not to be

  To be or not to be

  Deze week is de samenwerking tussen Melle en The Jordan KvdB Smaakmaker 14 van 2024.
   
  Het nummer 'Talk About It' is voortgekomen uit een schrijfkamp dat zich richtte op genderongelijkheid.
  'Talk About It' moedigt aan om over dit onderwerp te praten, delen Caroline van der Leeuw (The Jordan) en Melle mee. "Het meest cruciale wat we kunnen doen met betrekking tot gender(on)gelijkheid, is het bespreekbaar maken. Zelfs als het complex of oncomfortabel is - juist dan. Wees openhartig, toon je kwetsbaarheid en sta open voor de verhalen van anderen. Door te praten, leren we tevens te luisteren."
  Kenmerkende mix van Kravitz

  Kenmerkende mix van Kravitz

  Eindelijk is er nieuw materiaal van LENNY KRAVITZ.
   
  Eind mei komt zijn nieuwe album 'Blue Electric Light' uit en als voorbode is deze week de single 'Human' uitgebracht.
  Het is een typische Kravitz-single vol energie, met zijn kenmerkende mix van rock-'n-roll, funk en pop. Een relaxte groove, wat elektronische elementen en zijn stem ronden het geheel mooi af
  .
  Wie Kravitz live wil zien, kan dat op 1 juli 2024 in de Ziggo Dome in Amsterdam, waar hij samen met zijn band zal optreden.
   
  De videoclip is te bekijken en te beluisteren op YouTube.
  Leverancier van oorwurmen

  Leverancier van oorwurmen

  Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat Sheppard een wereldhit scoorde met 'Geronimo' Dat was een nummer dat met recht een oorwurm genoemd kan worden.
   
  Dat concept hebben ze 10 jaar later niet los gelaten en met 'Edge of the Earth' levert ook nu weer een oorwurm op. Sheppard doet andermaal waar het goed in is: hypervrolijke popmuziek die de voeten automatisch op en neer doet gaan. ‘I’ll follow you, follow you right out to the edge of the Earth’. En Sheppard méént het, want welke locatie ook genoemd wordt in de lyrics (van Tokio tot Mexico tot Amsterdam), van de Australiërs kom je niet meer af.
   
  Momenteel is Het komt voor de Bakker niet op de radio te beluisteren maar wekelijks hebben we wel een KvdB Smaakmaker
  Bekijk en beluister Sheppard met 'Edge of the Earth'
   
  Aan de weg timmeren

  Aan de weg timmeren

  Ondanks dat we even niet op de radio zijn blijven je wel tippen met onze smaak en wellicht dat het binnenkort jouw smaak is.
   
  Deze week is de KvdB Smaakmaker in handen van Alexander Stewart.
  Als coverartiest zette deze Canadees in 2015 zijn eerste video op YouTube. Het ging om een cover van Billy Joel’s New York State of Mind. In 2020 kwam Alexander Stewart voor het eerst met eigen werk. Met Backwards kwam hij daarmee in de Canadese hitlijst terecht. Hij omschrijft zijn eigen nummers als ‘heartbreak music’, vandaar waarschijnlijk ook 'Broken by You' waarmee hij nu ook de Nederlandse hitlijst hoopt te bereiken.
   
  Tijd gevonden

  Tijd gevonden

  Eindelijk had het duo tijd om af te maken waar ze 10 jaar geleden al aan begonnen
   
  Want dat is wat Miley Cyrus en Pharrell Williams recent hebben gedaan. Blijkbaar hadden beide belangrijkere zaken te doen maar het nummer zag uiteindelijk het levenslicht.
  Zal dit de volgende wereldhit na 'Flowers' worden voor Miley? Komende week is 'Doctor (work it out) op maandag, woensdag en vrijdag rond 18.15u te horen als Smaakmaker in Het komt voor de Bakker op Poprockradionl
  Muzikale nalatenschap

  Muzikale nalatenschap

  Bijna 7 jaar na het overlijden van zanger Chester Bennington verscheen er de afgelopen week een nieuwe single van 𝐋𝐈𝐍𝐊𝐈𝐍 𝐏𝐀𝐑𝐊
   
  'Friendly Fire' is een nummer dat nog op de plank lag, net als de nummers 'Lost' en 'Fighting Myself' die afgelopen jaar te vinden waren op de heruitgave van het album Meteor.
  'Friendly Fire' haalde dat album niet en of dat iets zegt over de kwaliteit van het nummer is niet aan ons. Is het jouw smaak?
   
  Oordeel de komende week want dan is het de KvdB Smaakmaker en die hoor je maandag, woensdag en vrijdag op Poprockradionl in Het komt voor de Bakker
  Jess

  Jess

  Ze heeft ooit al ruim 10 weken op de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten gestaan maar dat was niet als solo artiest.
   
  Jess Glynne was namelijk als stem verbonden aan de nummer 1 hit 'Rather Be' van Clean Bandit Terwijl ze in de UK al diverse hits op haar naam heeft staan bleef het daarna aan deze kant van het water een stuk stiller.
  Afgelopen week kwam haar nieuwe single 'Enough' uit en dat is de voorbode van haar nieuwe album dat eind april zal verschijnen. Énough' is samen geschreven met Greg Kurstin die ook al schreef voor Sia en Adele.
   
  "Enough' is deze week KvdB Smaakmaker 8 en hoor je op maandag, woensdag en vrijdag rond 18.15 in Het komt voor de Bakker op Poprockradionl